Vuurwerk

Of je nou een hond hebt die nog jong is en nog geen vuurwerk heeft meegemaakt of een hond die geen vuurwerkangst heeft, het kan gebeuren dat je hond toch een keer schrikt. Waar moet je dan aan denken? Welke manier is de ‘juiste’ manier van reageren?

Soms hoor ik mensen zeggen dat hun hond niet bang is voor vuurwerk. Dat is fantastisch natuurlijk, want heel veel honden lijden elk jaar onder de knallen en flitsen die al vroeg in de feestmaand te horen en zien zijn. Maar een hond is geen geprogrammeerde robot, vroeg of laat kan er een knal zijn die zo hard of dichtbij is dat zelfs de meest relaxte hond er toch van schrikt. Hoe je op dat moment reageert is wel van belang. Maar vooral ook wat er in de andere maanden van het jaar aan vooraf gaat is van invloed. Lees verder!

Lees verder “Vuurwerk”

Praktische skills

Deze maand gaan we het vooral hebben over praktische dingen die niet alleen je band kunnen versterken, maar ook zeker je hond kan helpen en veel ongemakken kunnen voorkomen. Wij verzorgen onszelf natuurlijk iedere dag, we houden onze nagels bij: het alternatief is een nagelsalon. We borstelen of kammen ons haar: het alternatief is een kapper. We wassen ons gezicht en lichaam: het alternatief is een dermatoloog of zelfs een doktersafspraak. Persoonlijke hygiëne is namelijk gewoon erg belangrijk, zowel voor onze mentale staat maar ook de gezondheid. 

Lees verder “Praktische skills”

De perfecte hond

Wanneer je opzoek gaat naar de perfecte hond of de perfecte opvoeding voor je hond kan het zijn dat je niet weet waar je moet beginnen. En dat kan kloppen! Want er is geen ‘one-size-fits-all’ als het gaat om honden. Maar ook lijkt het gras soms toch echt groener aan de overkant. Bij buurman A en E lijken de honden wel ontzettend relaxed en rustig als zij aan het wandelen zijn, maar Kareltje lijkt moeite te hebben Pietertje aan de overkant. Hondenprofessionals hebben óók niet de perfecte honden. Deze maand gaan wij het hebben over de ‘perfecte’ hond.

Lees verder “De perfecte hond”

Inzicht en aannames die het leven met honden moeilijker kunnen maken

Deze maand gaan we het vooral hebben over bepaalde gedragingen van honden.  Gedragingen die de meeste mensen interpreteren als iets anders dan wat de hond daadwerkelijk bedoeld of nodig heeft. Een jonge hond leert ontzettend snel om een poot te geven of een ‘hand shake’; waarom is dit een van de eerste ‘commando’s’ die een hond leert? Maar ook zeker over bepaalde termen en labels. Mensen noemen een hond die gromt ‘agressief’ en een hond die rijdt ‘dominant’. Gedrag komt en gaat en is de manier van communiceren van de hond.

Lees verder “Inzicht en aannames die het leven met honden moeilijker kunnen maken”

(Hulp)hond

Er zijn verschillende soorten hulphonden. In dit artikel richten we ons op emotionele steun en signaleringshonden. Hoe vaak wordt er niet gezegd: “Zit je niet goed in je vel, kom je niet genoeg de deur uit? Neem gezellig een hond!”. Veel minder vaak hoor je mensen zich dan afvragen wat zo’n situatie voor de hond betekent.

Lees verder “(Hulp)hond”

Keuzes

Soms komen er in het leven moeilijke keuzes, enkele daarvan kunnen met je hond te maken hebben. Überhaupt al of dat je een hond, nu in je leven moet nemen. Misschien is je woonsituatie op dit moment niet stabiel of heb je minder geld en zou je een hond gewoon niet kunnen bekostigen. Stel, je hond is ‘op’, of dat nu door lichamelijke klachten komt of door ouderdom. Wanneer is het de juiste tijd om je hond te ‘laten gaan’? Iedereen heeft overal zijn eigen mening over. Grote kans dus dat je gek word van alle informatie uit je omgeving. Dit wordt voor mij persoonlijk een maand met zeker één moeilijke en zeker ook emotionele blog.
Lindy | B-Dog

Lees verder “Keuzes”

Heb je er al over nagedacht wat je allemaal moet regelen als je hond niet mee op vakantie gaat? 

Wat als je op vakantie gaat, en je hond blijft (thuis) in Nederland? Er zijn een aantal opties. Je kunt iemand op je hond(en) laten passen in huis, je hond kan naar een kennel/pension, opvang of bij iemand anders in huis. Hoe weet je wat je moet kiezen en waar moet je op letten?

Lees verder “Heb je er al over nagedacht wat je allemaal moet regelen als je hond niet mee op vakantie gaat? ”
Instagram
Call Now Button