Skip to main content

Barbara Dorren is de drijvende kracht achter B-Dog.

Zij doet gedragsbegeleiding en -advies. Daarnaast zijn er diverse cursussen te volgen via B-Dog en partners.
Haar kracht zit hem in het betrekken van de belevingswereld van de hond, die van de mens, en van de fysieke omgeving (lichaam van de hond, gebruikte materialen). Het draait om balans in de relatie, gelijkwaardigheid, liefde en ontspanning. Een vertaalslag van het gedrag van de hond naar de mens!

Zoals bij alle hondenprofessionals draait het mijn hele leven al om honden.

Heerlijk cliché! Overal waar een hond is, ben ik te vinden. Een van mijn dierbaarste herinneringen uit mijn jeugd is die van onze hond, Bletcher: een bijzondere hond die zeer jong bij het huisvuil werd gevonden. Ook tijdens de zomers bij mijn opa en oma waar op een groot terrein een aantal Duitse Herders rondliep, was ik heel vaak bij de honden te vinden. Het is dan ook niet verrassend dat ik steeds verschillende honden op mijn pad kreeg die hulp nodig hadden, of ik bood mij aan als vrijwilliger waar ik op mijn reizen een asiel tegenkwam.

Welkom bij B-Dog

Als jong volwassene kwam Welkom bij B-Doger een bijzondere hond op mijn pad: Mika.

Deze hond heeft voor mij de deur geopend naar een nieuwe wereld. Een wereld waarin begrip voor de hond als wezen, zijn intelligentie en uniekheid centraal stonden. Na jaren van opleidingen, seminars, lezingen en een behoorlijke hoeveelheid boeken en artikelen was het moment daar om letterlijk werk te maken van de in al die jaren opgedane kennis en deze te blijven uitbreiden. Zo ontstond B-Dog. Be dog. Let dogs be dogs. Daar zijn ze goed in!

Sinds 2020 woont er een nieuwe huisgenoot in ons huis en hart: Eddie the Eagle!

Vanuit een asiel in Spanje kwam deze intense maar ook intens lieve huisgenoot ons leven in. Kennismaken? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch)! Lees hier meer over de opleiding, seminars en boeken van Barbara. Barbara Dorren woont samen met haar echtgenoot, hond Eddie en 3 katten in het kleine Brabantse dorpje Middelbeers (gemeente Oirschot).

Ruim 10 jaar lang werkte zij als IT-specialist, maar de droom om een bedrijf op te richten rondom honden en hondenwelzijn bleef. In 2017 zette zij de stap en richtte B-Dog op.

Kijk ook eens op dé pagina voor informatie over hondentrimmen, gedrag op de trimtafel en het uitzoeken van een trimsalon.